Om Trubadur Urban

Trubadur Urban Hådén

Om Trubadur Urban.
Jag har varit verksam som musiker sen barnsben och som trubadur från tidigt 90-tal. Under de sista 15 åren Birger Jarl gick i trafik mellan Skeppsbron i Stockholm och Mariehamn på Åland jobbade jag som vikarie för trubadurerna Henrik Hård och Roffe Lee Larsson. Numera ligger den båten still vid Skeppsbro-kajen och används som vandrarhem.

Mingelmusik till entrédrinken får gästerna att känna sig bekväma och välkomna till evenemanget. Musikfrågetävling till kaffet är ett utmärkt sätt för gästerna att bekanta sig med varandra. Jag trivs när jag får dra igång dansen framåt natten med country-rock och dansmusik som är min specialitet men jag spelar även de bästa låtarna från 60-talet och framåt och visor efter önskemål.

Jag sjunger och spelar på de flesta typer av event, partyn, kalas, privata fester, företagsfester, födelsedagkalas, bröllop, officiella framträdanden och övriga engagemang.

Vill du lyssna på en låt? Det finns demosånger att lyssna på här.

På scenen ”in action” använder jag backtracks med förinspelad musik (bas och trummor) som jag sjunger och spelar gitarr till men ska det sjungas en Dan Andersson eller Evert Taube-låt så plockar jag naturligtvis fram min akustiska gitarr.

Länk till mitt blues-country-band Urband